Sıfırdan başarılı ve dirençli bir marka oluşturmak kolay bir süreç değildir.

“Markanız yaptığınız işle ne kadar alakalı?”

“İnsanlar için nasıl bir izlenim bırakmalı?”

“Oluşturduğunuz marka hedef kitlenize uygun mu?”

Sattığınız/ürettiğiniz veya verdiğiniz hizmetle, kime sunacağınız arasındaki noktaları nasıl birleştireceğinizi düşünürken akla gelen ilk sorular bunlar.

İster bir iş fikriniz olsun, ister mevcut bir markayı büyütmek isteyin, markanız için güçlü bir kimlik oluşturmak istiyorsanız, her adımda yanınızda olacağız.

Markalaşma

Marka yaratma sürecinde a'dan z'ye rehberiniz olmaktan gurur duyarız.

Logo Tasarım

Markayı bir insan olarak nitelendirir isek, logo o insanın imzasıdır.

Kurumsal Kimlik

Kurumsal kimlik standartlarını sizin için özenle belirliyoruz.

Kreatif Tasarım

Entegre hizmeti anlayışı ile firmanızın tasarımlarını yapıyoruz.

Markalaşma
How-to-choose-a-brand-name

8 Adımda marka nasıl oluşturulur

Kendi markanızı yaratmak için izlemeniz gereken 8 temel adım vardır:

1- Hedef kitlenizi ve pazardaki rakiplerinizi araştırın.

2- Markanızın odağını ve kişiliğini belirleyin.

3- Marka ismine karar verin.

4- Bir slogan bulun.

5- Markanızın nasıl görüneceğine karar verin (renkler ve yazı tipleri).

6- Logonuzu tasarlayın.

7- Markalaşma çabalarınıza başlayın

8- Markanızı kitlelerle buluşturun

Markanızı oluştururken yukarıdaki 8 adımdan bazılarını düşünmeniz ve bazen geri dönmeniz gerekebilir. Marka kimliğinizi oluştururken bunu her açıdan düşünmeniz elzemdir.

Esinlenilen kaynak: yeniisfikirleri.net

Logo Tasarım
Kocaeli Logo Tasarımı

Profesyonel Logo Tasarımı Neden Önemli

Logo, temsil edeceği kurumun kimliğini doğru ve anlaşılır biçimde yansıtmalıdır.

Firmanızın imzasıdır ve bu nedenle özgün olmalıdır.

Sade, anlaşılır, akılda kalıcı ve hatırlanabilir bir şekle sahip olmalıdır.

Logo tasarımı yapılırken amaca uygun renk şablonları kullanılmalıdır.

İlk görüldüğü anda tanınması ve rakiplerinden ayırt edilmesi elzemdir.

Potansiyel müşterileriniz üzerinde olumlu ve güven veren bir etki bırakmalıdır.

Logo Tasarım Hizmetimiz Hakkında

Artı Proses Kurumsal Hizmetler olarak profesyonel olarak kurumsal kimliğin vazgeçilmez bir parçası olan logo tasarım hizmeti veriyoruz. Tasarım sürecine başlamadan önce ise firmanızın ait olduğu sektör, yansıtacağı imaj, hedef kitle ve müşteri beklentileri üzerinde detaylı araştırmalar yaparak bu ön çalışmaya sizin  isteklerinizi de harmanlayarak beklentilerinizi her yönüyle karşılamaya gayret ediyoruz.

Logo Tasarımı Kurumsal Kimliğinizi Yansıtan Bir Işıktır!

Kurumsal Kimlik
izmit-marka-tasarimi

Kurumsal Kimlik Tasarımı Nedir ve Neleri İçerir

Öncelikle kurumsal kimlik ile marka çalışmasının aynı şey olmadığını vurgulamak gerekir.

Marka, sadece görsel tasarım öğelerinden oluşmaz. İçerisinde tüketicinizin tüm duyularına seslenen öğeleri de içerir. Güçlü bir marka oluşturmak ile ilgili hizmetimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Kurumsal kimlik; markanızı müşterilerinize, tedarikçilerinize, çalışanlarınıza görsel unsurlar kullanılarak nasıl yansıttığınızdır. Dışarıdan bakıldığında ilk görülen vitrininizdir.

Kurumsal kimlik çalışmaları sektöre göre farklılık gösterir. Yani her marka için aynı kurumsal kimlik tasarımı oluşturulamaz. Markanızın ihtiyaçları kurumsal kimlik tasarımını yönlendirse de tam bir kurumsal kimlik çalışmaları arasında şunlara yer verebiliriz:

  1. Marka ismi
    Markanın ismi aslında kurumsal kimliğin başlangıcıdır. Marka ismini logo tasarımı takip eder.
  2. Logo Tasarımı
    Logo kurumsal kimlik çalışmasının mihenk taşıdır. Logo tasarımının font ya da sembollü tasarlanmasından sonraki süreçte logonun doğru kullanımı, logonun hatalı kullanımı, logonun renk paleti, siyah ve beyaz kullanımını kurumsal kimlik içerisinde yer almaktadır.
  3. Font Kullanımı – Kurumsal Yazı Tipi Kullanımı
    Markanın kendine özgü fontu, bu fontun ailesi ve kullanımı kurumsal kimlik içerisinde yer almaktadır.
  4. Slogan
    Markanın sloganının nerede ve nasıl kullanılacağı mutlaka kurumsal kimlik tasarımı içerisinde yer almalıdır. Slogan logodan sonra mı logoyla birlikte mi kullanacağı gibi soruların cevaplandığı ve tasarlandığı kısım olarak belirtebiliriz.
  5. Kartvizit Tasarımı
    Kartvizit tasarımınız marka isminizin, logonuzun, sloganınızın ve iletişim bilgilerinizin kurumsal kimliğinize seçilen kurumsal yazı tipi kullanımı ile uygun bir şekilde yansıtılmasıyla oluşturulur.
  6. Antetli Kağıt Tasarımı
    Antetli kağıt özellikle kurum içi ve kurum dışı yazışmalarda kullandığınız bir kurumsal kimlik öğesidir. Antetli kağıt; sloganı, logoyu ve iletişim bilgilerini içerir.
  7. Zarf Tasarımları
    Torba zarf, diplomat ve para zarfı, pencereli ve penceresiz zarf, hava kabarcıklı zarf, kraft zarf, mektup ve cd/dvd zarfları tasarımları kurumsal kimlik tasarımının içerisinde yer almaktadır.
  8. Dosyalar ve Kutu Tasarımı
    Kurum içinde sıkça kullanılan dosyalar ve kurum dışına gönderilen dosya/kutu tasarımları kurumsal kimlik öğeleri içerisinde yer almaktadır.
  9. Klasörler
    Kurum içi kullanımı yaygın olan klasörler ve teklif, proje vb. müşterilerinize veya hedef kitlenize verdiğiniz sunum klasörleri kurumsal kimlik tasarımının prestijli bir parçasıdır.
  10. Faturalar, Makbuzlar ve Fişler
    Fatura, irsaliyeli fatura, sevk irsaliyesi, gider pusulaları, tahsilat makbuzu, tediye makbuzu, özel fatura tasarımları, teklif formları, sipariş formları, iş takip fişleri, sipariş fişi, kasa fişi ve tahsil fişini bu kategorinin altında toplayabiliriz.
  11. Kartlar, Sertifikalar ve İlanlar
    Tebrik kartları, davetiye kartları, dönkartlar, eleman ilanları ve şablon olarak marka tarafından iletilecek medya ilanları bu kategoride yer alabilir.
  12. Bayrak ve Giydirmeler
    Araç giydirmeleri, bina giydirmeleri, billboardlar, bayrak, flama, rollup, örümcek, stand ve kürsü tasarımları markanın özellikle tanıtım süreçleri içerisinde en sık kullandığı kurumsal kimlik araçlarındandır.
  13. Tabela Tasarımları
    Kurumsal kimliğe uygun yönlendirme tabelaları, departman isim tabelaları, kurum dışı ve kurum içi tabela tasarımları dahil edilebilir.
  14. Ambalaj Tasarımları
    Kurumsal çantalar, poşetler, koliler, kutular kurumsal kimlik tasarımına dahil edilebilir.
  15. Promosyon Tasarımları
    Ajanda, bloknot, defter, kalem, usb, takvimler bu gruba dahil edilebilir. Sektörel bazda promosyon ürünleri genişletilebilir.
  16. E-Mail İmzası
    Mailinize eklediğiniz imzanız, kurumsal kimliğinizin dijitaldeki öğelerinden biridir. E-mail imzanızda isim bilgileriniz, adresiniz, web site adresiniz ve sosyal medya bilgilerinin yer alması tavsiye edilir.
  17. Mailing Şablonu
    Markanızdaki gelişmeleri ya da yeni müşterilere ulaşmak için kullanabileceğiniz mailing şablonları kurumsal kimliğe eklenmelidir.
  18. Web Sitesi
    Dijital bir kurumsal kimlik öğesi olan web sitesi, markanızın dijital versiyonudur.
  19. Sosyal Medya Kiti
    Sosyal medya hesaplarının logo çalışmaları, mecraların kapaklarının tasarımları ve sosyal medya postlarınızda yer alacak ise logonun kullanım yeri mutlaka kurumsal kimlik çalışmalarına dahil edilmelidir.
  20. Kurumsal Kimlik Kitapçığı
    Tüm bu kimlik çalışmalarının nasıl kullanılması gerektiğine dair bir çalışma eklenerek kurumsal kimlik kitapçığı oluşturulur ve kimlik çalışması tamamlanır.

Kurumsal Kimlik Tasarımı Ne sağlar

İstenilen etkide bir pazarlama iletişimi için birçok yaratıcı strateji geliştirilebilir. Tanıtıma yönelik stratejinizi belirlerken unutmamanız gereken bir diğer önemli konu da, pazarlama iletişiminin bir bütün olarak ele alınması gerektiğidir. Yani, pazarlama iletişimi için sadece tek bir mecrayı kullanmak, insanların şirketi doğru tanımasını engelleyecektir. Bu aşamada ele alınacak bir kurumsal kimlik çalışması, müşteri tercihlerini direk etkileyebilme becerisini sağlayacaktır. Kurumsal kimlik çalışması, marka yaratma sürecinin ilk ve en önemli adımlarından biridir.

Kreatif Tasarım
yaratıcı tasarım hizmeti,
özgün grafik

Markaları öne çıkaran Kreatif (Yaratıcı) işler

Tasarımın temel ilkelerini biliyor ve güncel tasarım dünyasını yakından takip ediyoruz. Tasarım dilinde trendlere hakim olarak dijital ve basılı fark etmeksizin, firmanız / markanız için yaratıcı tasarımlar gerçekleştiriyoruz.

Firmanızın / markanızın dijital ve baskılı mecralarda doğru çizgiler ile yansıtılmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı yaratıcı fikirler ve modern tasarım dili ile harmanlıyor ve markanızı en iyi şekilde lase etmeye gayret ediyoruz.

Standart kalıplardan, tek düze tasarımlardan, birbirini tekrarlayan işlerden sıkıldıysanız Artı Proses yanınızda.

Kreatif Tasarım İlkeleri

Bir tasarımın kaliteli ve kreatif olarak değerlendirilmesi için olmazsa olmaz 10 temel prensip;

Denge

Bir tasarım prensibi olarak denge, tasarımı oluşturan parçaların tanımlı ve estetik bir biçimde yerleştirilmesidir.

Hiyerarşi

Görsel hiyerarşi, insan gözünün gördüklerini algılama düzenidir. Bu düzen ise algı alanı içerisindeki formlar arasında bulunan görsel kontrastla oluşur.

Örüntü

“Bir düzen ve yineleme içerisindeki iki ya da üç boyutlu nesneler topluluğudur.” Örüntü, tasarım elemanlarının planlı yada rastgele tekrarlar halinde yerleştirilmesiyle, yüzeylerin yada resimlerin kalitesini artırmak için kullanılır.

Ritim

Elemanların-renklerin, şekillerin, formların, mekanların-boşlukların ve dokuların görsel hareketlerinin tekrarıdır.

Boşluk (Mekan)

Bir sanat çalışmasının içindeki yada çevresindeki boş alan yada yüzeydir. Boşluk(Mekan) iki boyutlu yada üç boyutlu olabileceği gibi, negatif ve/veya pozitifte olabilir.

Proporsiyon(Orantı)

Bir tasarımdaki çeşitli elemanların, göreceli boyut ve ölçeklerine göre kendi aralarında ve parçalarla bütün arasında bulunan oranlarıdır.

Vurgu

Bir tasarımda odak noktası oluşturur. Dikkatleri tasarımın en önemli gördüğümüz kısmına çekmemizi sağlar.

Hareket

Sanatçının, gözü bir kompozisyonun içine, çevresine yada kompozisyona doğru yönlendirmesinin yoludur. Görsel bir imajda hareket, objeler imajın içinde hareket ediyormuş hissiyatı uyandırdığında ortaya çıkar.

Uyum

Bütün bir kompozisyonun ahengi-armonisi demektir. Kompozisyonun parçaları bütüncül bir görsel tema gibi çalışır.

Kontrast

Tasarımdaki farklı elemanların farklılıklarının vurgulanmasını sağlayan ve/veya bu elemanlarının aralarında denge oluşturan kombinasyonlardır.